onsdag 21 januari 2009

i fucking love el!

som sagt, mycket att göra på jobbet, stressat som fasen. försov mig i morse, inte rätt dag att göra det då jag hade möte halv nio och var tvungen att fixa en massa grejor innan för att jag sedan skulle vara uppbokad hela dagen. så stress i alla fall.

efter jobbet går jag förbi stan för att göra ett ärende. går hem tråkiga långa amiralsgatan, kallt hade det blivit också. börjar fundera på ett varmt bad. springer upp för trapporna,(fast hissen står längst ner, då får man ta den) för att få upp värmen i kroppen. såklart kissnödig. låser upp dörren. hallampan funkar inte, suck, tänder lampan i köket, funkar inte, öppnar snabbt kylskåpet, svart. fuck! en säkring/propp har gått. tänder lite ljus så att jag kan se något.

försöker kolla proppskåpet i min lägenhet, kollar även säkringarna och elmätarna för huset, som smart nog sitter precis utanför min dörr. ser ut som allting funkar som det ska. ringer runt för att fråga om hjälp till familj och vänner, eftersom mitt fastighetsbolag bara har ett fast nummer där man alltid får prata in ett meddelande (de är aldrig på kontoret), som de lyssnar av klockan åtta imorgon bitti. något akut-/journummer existerar inte i deras värld. frustrerande! i alla fall, ingen kan riktigt hjälpa mig genom telefon. ringer på hos alla grannar i huset för att kolla om de kanske, kanske har ett mobilnummer som jag kan nå fastighetsskötaren på eller om de vet vad jag ska göra. ingen kunde hjälpa mig. suck! ringde 118118 för att få nummret till min elleverantör, ringde dit, tyvärr lång kö, ring tillbaka nästa vardag, klick. ringde tillbaka till 118118, frågade efter nummer till någon elektriker i närheten. ringde dit, började förklara läget, ut till proppskåpet och kolla och fixa, tillbaka till lägenheten till mitt eget proppskåp, fixa och dona, springa fram och tillbaka för att se om nu, nu kanske ljuset fungerar. men inte då. efter många försök, så äntligen! elen kom tillbaka! kyss på dig elektrikern, som även meddelade att jag sparade en 1000-lapp på telefonsamtalet.

tänk också på allt detta hände i en skum belysning av stearinljus där man knappt kunde se något, och skulle försöka balansera upp på höga stolar med ljus i handen och mobiltelefon och fan och hans moster!

snabbt efter elen kom, på med datorn, på med musik, tänd en massa lampor, på med tvn. så. hemma.

Inga kommentarer: