tisdag 31 mars 2009

dagens musiktips

lyssna in loney, dear, en svensk sing-songwriter som låter som (enligt mig) en blandning mellan rufus wainwright och tiger lou. lyssna lyssna! me like a lot!




finns mer låtar på spotify.

regnbågsbarn

för en gångs skull kändes morgontidningen intressant. jag fastnade så klart för artikeln om våld mot kvinnor. sedan bläddrade jag vidare och såg en artikel om en tjej som är ett såkallat regnbågsbarn. hon har vuxit upp med två pappor och två mammor och två syskon. och det är som hon berättar i artikeln, vi finns redan, till folk som fortfarande inte tycker att homosexuella inte ska få skaffa barn. hon började fotografera regnbågsfamiljer för ett projekt till skolan och nu har det vuxit sig till en utställning i stapelbäddsparken i malmö. läs artikeln här.

en helt vanlig jävla dag

äntligen tar någon media tag i ämnet som har soppats under mattan i flera år. rubriken är " en helt vanlig jävla dag" och är precis vad det handlar om. en vanlig dag i livet för misshandlade kvinnor. läs artikeln här, och fortsätt läsa i fem dagar till då det är en artikelserie. det behövs komma upp till ytan, de flesta våldsbrotten sker i hemmet, inte ute på en mörk gata.

fredag 27 mars 2009

tack vänner för att ni finns

försöker titta framåt och inte bakåt. försöker att inte tänka på allt som var bra. veckan segar på och jag försöker att tänka att snart har det gått en dag till. snart har det gått flera dagar. och jag har klarat av det. vill bara att det ska ha gått ännu flera dagar så att jag kommer längre och längre ifrån. sjunker in i arbetet, skönt att kunna släppa tankarna. jag får ta dem senare. inte nu. orkar inte. vill inte gråta mer. sysselsätter mig för att slippa tänka. minsta lilla sekund utan sysselsättning sätts tankarna igång. går igenom allt, gång på gång. varför blev det så fel när det kändes så rätt. försöker klara en dag till. och en till. försöker känna mig stark, men sanningen är en helt annan.

onsdag 25 mars 2009

fanfarer fanfarer

idag ar ingen vanlig dag for idag ar mammas fodelsedag! Grattis!

har haft jordens sjukaste morgon med manga riktiga knappgokar pa telefon.. (ar det sa har det kommer bli pa valbussenveckan i maj vet jag inte hur det kommer ga... hih)
dessutom hunnit med en videoinspelad intervju dar jag skulle prata om medical cards for pensioners... ingen aning om ngt liknande - har ju dalig koll pa regler och liknande i sverige ju! hihi, men men ..

ska bli bjuden pa u2konsterten pa croke park i sommar av nagra fran jobbet (forlat ryngo - lobbar for att hitta biljett till dig med!)

nu till helgen blir det dock debut pa croke park for mig da jag och grabbarna ska ga och se irland spela mot bulgarien (far se nagra unitedspelare live!) i vm-kvalmatch..
skojigt! hoppas detta vader haller i sig tills dess - helt sjukt harligt varvader har - hoppas ni far njuta av det hemma med!

måndag 23 mars 2009

´jobbrelaterat igen..

sag precis att svt sander fran Plenary Session i Strasbourg (som jag ska ivag och jobba med i maj pa plats, men som vi aven ar engagerade i harifran.. min chef ar alltid pa plats)
i aaallla fall... har ju fatt vissa onskemal om att lite tydligare forklara vad det faktiskt ar som europaparlamentet haller pa med, och att titta pa en session ar en liten inblick i alla fall... sen hur manga det ar som kan satta sig och titta pa tv 10-15 pa en mandag ar en anna sak.. lite roligt anda att svt visar det... sakerligen endast pga att det ar val i ar... hih
nu maste jag verkligen tillbaks fran lunchen...
lite glada grottanminnen:

det kanns tryggt...

har nyheter pa boendefronten, de tva jag bor med nu ska ut och leka globetrotter i ett ar from juni (aaa vad jag kommer sakna sean.. not) och istallet flyttar jo's syster elvira in med sin irlandska pojkvan (egentligen lite komiskt att det blir lite samma uppsattning, forutom att ciaran ar en mycket mer avslappnad pojk...) ska bli valdans skoj!elvira bodde med sean och josefin tidigare sa hon har all forstaelse for vissa slitningar pa den fronten... hihi ska absolut inte klaga ihjal mig, har varit underbart att bo med josefin och sean ar ju ingen elak manniska pa nagot satt- bara lite socialt okompetent... summa kardemumma ar att jag ar glad! valdans mycket mindre glad ar troligtvis en granne till oss, blev knivhuggen av tva man som vantade ut honom nar han skulle oppna dorren till sitt hem.. mysigt. jag var upptagen med restaurantbesok sa jag behovde tacksamt nog endast se avsparrningarna och blodflackarna...
precis klar med media review'n pa jobbet idag... och kan rapportera att det var ett resereportage fran stockholm och malmo i storsta tidningen - mycket mycket positiv recension... forra manaden hade samma tidning ett reportage om att kopa stuga i varmland sa det kanns som att nagon pa den redaktionen har dille pa sverige...

natverkande

sa ar det mandag igen. fick lite av en chock i helgen nar jag insag att mars snart ar slut och jag ska till bryssel redan nasta vecka... mycket konstig kansla av att allt gar valdans valdans fort, nu har jag gjort en tredjedel av min praktik. tjeeeena, tiden har rusat fram!
eftersom jag garna anvander mig av strutsmetoden och stoppar huvudet i sanden istallet for att inse att jag kanske borde borja tanka pa vad som ska handa sen sa hoppar jag helt enkelt det amnet...
istallet, helgen! i lordags var vi ute hela hopen pa the church.. ett av mina favvostallen har i stan (ett plus ocksa att det befinner sig pa norra sidan sa lite narmare hem;))
igar hade jag och lisa mysdag.. sag pa film och the city's sasongsavslutning samt at onyttigt.. (sallad och apple till lunch idag for att kanna mig ltie nyttigare) efter det (flera timmar, var proppmatt hos lisen)sa at jag middag med tva fransyskor pa en mysig restaurant med (tyvarr) acklig bearnaisesas... men vi hade trevligt anda och jag skaffade mig lite sallskap nar jag ar i bryssel nasta vecka da emelie endast var har pa besok - mitt forsta lyckade natverkande, kanner mig nojd!

lägenhet komsikomsi

håller på och letar bostadsrätter här i malmö. men det går sååå långsamt och inget känns helt rätt och så är det så förbannat dyrt. men nu snart. jag tror och hoppas att jag snart har något bra på gång. det är inte så lätt att hitta lägenheter vid området runt folkets park som har balkong, och nu har jag även kommit på att jag vill ha inglasad balkong. jag vet. pensionärsvarning. men tänk vad gött och kunna sitta på balkongen tidig vår och höst! ha en massa ljus och växter! ja! så vi håller tummarna!

torsdag 19 mars 2009

idag är en sådan dag

då man stör sig på minsta lilla.
börja inte prata med mig.

jag stänger in mig på mitt kontor så att jag inte ska störa mig på folk. dessa folk är mina arbetskollegor. och fy tusan vad jag inte bryr mig om vem som har fostrat upp bäst ungar, vem som lagar nyttigast mat osv. jag bryr mig inte! blir så fruktansvärt trött på alla dessa besserwissar som ska tjata ihjäl varandra om att deras sätt är det bästa och rätta! tjat varenda rast. och allt är så otroligt ointressant!

puuh! nu har jag fått ut lite grann. så. nu känns det redan bättre. och så slutar jag snart. :)

disigt

torsdag redan! tiden flyger... har fortfarande lite malmolangtan dock.. igar gick det an nar det var sommarvader har, men idag ar det sa in i norden dimmigt - ser knappt grannbyggnaden!

just nu ar det ett antal bonder som protesterar har utanfor.. och de har dragit med dig en ko! mitt i stan... allt for pr.. hm..

ikvall ar det fodelsedagsfirande for min kollega lars, aven han ar tvilling och fyller 25 men dar slutar alla jamforelser! han ar helt ok dock- lite av kontorets clown... tva fore detta praktikanter kommer ocksa med vilket ska bli skoj... fa lite utbyte.

veckans i-landsproblem: inga ceasarsallader kvar pa marks and spencers..

vad gnallig jag var idag da!

piggar upp mig med: (och ja, det galler att ignorera stylingen)

Aterigen, se Shut up and sing - den ar ett maste.

onsdag 18 mars 2009

vackra skaneland

Helgen var ju som sagt ljuvlig och mycket hanns med... manga skrattanfall och mycket mys.. Hann dessutom introducera mormors klassiska gin rummy pa sondagskvallen, jag vann forstas! (aven om vi inte hann fullfolja..) slog dessutom rekord i antal besok pa ett ica pa sondagen, var inne fyra ganger pa mindre an tre timmar! kan ju trosta mig med att det var ett maxi sa det fanns mycket att titta pa! the clash's lost in the supermarket har en helt ny betydelse for mig...
Atersag Helsingborg pa mandagen, satt emellan tva vackert sjungande tvillingar under bilfarden dit, i STEREO, hehe.. jag fick allt till det! annars var det mycket skrattande at varann inte med.. alltid ar det nagon av oss som far bjuda pa sig..
traffade ju ljuvliga carro och carros carro i helgen med och at de finaste cupcakesen jag nansin sett! gott! hihi

Fridas fodelsedagskort var en succé i helgen.. originalet:

back in business

Tillbaks pa den grona on! svinmycket att gora idag sa det far bli ett kort inlagg (ska forsoka i alla fall carro, hi)
kom tillbaks igar kvall lagom att fira st patrick's day for forsta gangen i dublin... vi hade valdans roligt, problemet nar man gar ut med pubagare ar att de kanner andra pubagare vilket leder till att stallet vi ar pa aldrig stanger... far betala lite for det idag (jag ar aaaaaaldrig bakis som manga vet men idag har jag tyvarr ramlat dit)

Malmoresan var helt enkelt underbar, hade himla roligt. berattar mer sen!

saa har sag det ut i dublin igar:

uhh uhh lr nåt

kom på att om ni inte har något att läsa, för här uppdateras det ju knappt. :( då ska ni gå in här och läsa. jag har skrivit om det förut, men på min gamla blogg tror jag. det är silverfisken som skriver där. en svensk kille som bor i australien och jobbar som fotograf, reklamare och skribent. han skriver otroligt bra, han har några oldies but godies på sin sida, se till högerspalten, som är klockrena! läs! såklart är hans nya inlägg bra också. han skriver om sina små kottar också, om det tilltalar några, om man gillar sånt alltså, kids. och appropå det så spelar vi en låt som heter kids. och så var melodikrysset för idag slut.




och ja. jag har lagt upp den här låten förut. tror jag.

ojojoj

som sagt. jag har haft vänner på besök här, en av dem är ju den andra vackra flickan som skriver här. därav den otroligt dåliga uppdateringen. det har varit en sjukt trevlig vecka som har gått, med mycket snack, presentöppning, muffinsbak, fest och bagrushet. men mer om detta lite senare. nu sitter jag på jobbet och borde jobba istället men herregud, sidan har ju sett likadan ut sedan karin drog från irland. nytt inlägg behövdes. puss på er alla fina människor!

torsdag 12 mars 2009

snart i hemlandet...

vi drar till malmo imorrn! ska bli himla skoj!
hinner inte mer!

fint namn, fin tjej

grattis viktoria på ditt fina namn-dag!

idag är en bra dag

sjukt trött idag men känner mig otroligt lycklig! bästa vän på besök och nästa kommer i helgen! och jag är kär. allt flyter på bra.

onsdag 11 mars 2009

halvterapeut vid det har laget...

helgen spenderades till stor del trostande en fransyska som aterigen blivit fult behandlad av sin pojkvan...varfor ar pojkar/man ibland sa fruktansvart elaka? vart kommer det ifran? de har anda varit tillsammans i fem ar sa nagon slags respekt och karlek borde ju finnas dar.. vi forsokte halla oss sysselsatta for att undvika alltfor manga gratattacker.. Sa i lordags var det fransk bio och middag med henne, en kollega fran parlamentet och en argentinian (hihi, fran argentina i alla fall..)for att sedan ta efterratten pa bewleys, stallet dar mina luncher spenderades forra gangen jag bodde har da halva hushallet arbetade dar! mycket suspekt kansla av deja vu...
igar kom globetrottern elvira tillbaka till dublin sa vi hade sammankomst for pepparkakan pa kennedys... mycket trevligt.. hade aven pa fotbollen dar och jag kan ju inte mer an saga synd sarol;).. eftersom 99% av sallskapet var liverpoolfantaster var det en mycket yster stamning.. glada miner.. spred dessutom vidare stieg larsson boken till annu en irlandare! (frustrerande nog for deras skull sa finns annu inte tredje delen pa engelska!)
superstressigt pa jobbet fortfarande, men jag maste ju erkanna att jag foredrar detta framfor tio manader av endast kaffekokande som manga praktikanter rakar ut for sa jag ska inte klaga! bara lite (;)) bitter over att halva fodelsedagen maste spenderas i bryssel endast pga trakig BYRAKRATI! bla for det!
battre med:

måndag 9 mars 2009

sick

denna dag har också spenderats i soffan. dock inte av bagrushet utan av sjukdom. har haft ont i kroppen sen igår eftermiddag, inte riktigt feber men som att det är på väg. mitt huvud har känts tungt och ont. så för att inte bli riktigt ordentligt sjuk så har jag stannat hemma idag. jag vägrar bli sjuk! särskilt när carro kommer hit imorgon och hänger kvar i en vecka och sen till helgen kommer karin och jorge! no time to get sick. så förhoppningsvis mår jag som en prinsessa imorgon! annars så får ipren hjälpa mig, har funkat sen igår i alla fall..

eftersom jag har sett färdigt "the hills" så var jag tvungen att hitta något nytt att se. och vilken tur då att ida och jag upptäckte att det finns en efterföljare! whitney från "the hills" drar till new york och plötsligt har jag en ny serie att se, "the city". yeahy. som jag nu har sett färdigt. suck. know what to do? måste ha mina stunder av numb. det är gött. fly från den riktiga världen och leva sig in en annan. i like.


bilden kommer härifrån.

lördag 7 mars 2009

bagrus del 100001

vaknade upp vid halv nio imorse. ahhh.. det är så skönt att sova ut på helgen! suck. hängt i soffan som vnligt vid bagrushet. har precis kollat färdigt på på sista säsongen av "the hills". som jag bölade. skyller på bagrusheten. nu lyssar jag på kelly clarkson på högsta volym. vad hände?

fredag 6 mars 2009

Friiiiiiiii(som i frihet)day!

Joda, kommit ifatt! helt sjukt busy vecka pa jobbet men vi hann med var deadline! Vi har varit i ett sa smatt chocktillstand pa kontoret pa eftermiddagen.. hihi..
Sa ikvall fortjanar jag och jo att ga ut och fira! hih.. blev dessutom bjuden pa lunch pa cafe en seine (malmofridas favvostalle;)) sa jag har en bra fredag idag!

Imorgon ska jag pa fransk bio med franska tjejen jag jobbade med forut som nyss fatt ett riktigt toppjobb har i dublin samt den galne tyske killen LARS som ocksa jobbar har pa parlamentet.. det blir nog en matbit pa kennedys efterat ocksa.
ikvall ska det dansas!

torsdag 5 mars 2009

anti stress, nagon?

bla for tidsnod!

ska till bryssel i april nu for att assistera ett mediaseminarium... (Mitt forsta uppdrag ar att guida alla irlandska journalister till och fran parlamentet och olika hotell) Jag!? som knappt hittar hem i hemstaden.. De vet inte vad de gett sig in pa...

ska bli riktigt riktigt skont att komma till malmo nasta vecka och fa lite "lugn och ro" (som om det brukar blir lugn och ro i malmo, hi) skont att va ledig!!!

minglade dessutom bort mig pa motet igar, inte lyckat! bla... men men.. till mitt forsvar ar jag inte van att socialisera med ministrar och ar absolut ingen karriarist... sa jag vet inte riktigt om jag passade in i alla fall...


lisa piggade upp pa kvallen, vi lyssnade bland annat pa sydafrikanska:

tvättoman

sjukt trött idag, kom äntligen iväg och tränade igår. har skjutit upp det i två veckor nu. finns så otroligt bra anledningar till varför man inte ska gå och träna. typ att man måste tvätta upp hela tvättkorgen.

jag hade tvättat så pass långt att jag började närma mig kläderna som låg längst ner i korgen. kläderna som har legat där nere i ett par år, även när jag har flyttat. jag har flyttat fem gånger på de två senaste åren.

plaggen ligger helt enkelt där nere för att de ska antingen handtvättas eller tvättas i 30 grader. och sånt orkar man inte vanligtvis. man tvättar en svarttvätt, en vittvätt och en färg. men nu har jag vart så duktig att jag har tvättat upp även dem. och har även gått på mina sneakers. alla mina sneakers är sprillans skinande rena nu. jag är så beredd för våren nu!

ska se om jag kan hitta något annat att tvätta..

onsdag 4 mars 2009

aterbesok

jodasa.. nu har jag bokat ett besok i hemstaden.. fick ju till mitt fortret reda pa att ryanair inte flyger fran dublin till gbg fran mars-oktober av nagon konstig anledning..hm.. men men.. det far bli skavsta. ska eventuellt till bryssel samma vecka, och hinna med att fylla ar! hihi.. (maste ju prioritera ratt dar..)
ska bara bli skont att slippa stress i en vecka (blir nastan sa langt.. och ska bara jobba tva dagar av dem) dagarna rinner ju pa, men jisuss... lite andningspaus skulle va skont!
fick for ovrigt ett roligt samtal idag dar en gammal MEP (europaparlamentsledamot)undrade hur lange han hade varit i Parlamentet... Borde man inte veta det sjalv? aven om det var ett par ar sedan han satt daR? nog for att jag sjalv ar en mycket forvirrad person, men riktigt sa virrig ar jag inte an tack och lov!
nu ska det bli mote med valstrategidiskussion.. jag ska aka med pa turnébussen och fa se alla sma halor pa irland (ar ju inte riktigt en rockturné men ar det nagon som vill latsas sa kan jag hanga pa;))

tisdag 3 mars 2009

para ti

måste bara lägga upp det här klippet som säkert de flesta i sverige har sett men kan finnas någon utomlands, hrrmm, som kan ha missat detta. pinsam inspelning av kungafamiljen som tillkännager förlovningen mellan viktoria och daniel. att de sitter med fusklappar är över mitt förstånd. man kan ju kanske bara göra en tagning till om det inte går som det ska, eller? och sen lägger de upp tagningen på youtube, dom hänger med domadära kungligheterna.

min kara arbetskamrat

min nya favoritmedarbetare, Marie, en irlandsk medelalderskvinna som kommit tillbaka till irland efter trettio ar i Bryssel visade mig en video de gjorde pa henne forra jobb.. kika efter coola tantaluringen i page..

OFFICE LIP DUB SUPPORT SAKHAROV PRIZE from Support Sakharov Prize on Vimeo.

Hon ar jordens gulligaste, samtidigt som hon kanns som 25... en riktig young at heart, som dessutom diggade robyn igar pa dublin castle nar alla andra klagade over ljudnivan i pausen!

weekend review

tva biobesok hanns med i helgen, i fredags sag jag slumdog millionaire med richard - mycket bra kan rekommenderas och i sondags sag jag en renee zellwegger film med gymnasiesvenskLena (varlden ar liten) som jag inte kommer ihag namnet pa och dar filmen var ungefar lika minnesvard.. i lordags var det stan hela dan med stopp pa pubar och caféer (caféer i jakt pa nya recept och idéer till svenskcaféet) med tjejerna for att senare stanna till hos lisa dar vi bland annat youtubade roliga klipp och hade svenskt tema pa musiken... vet inte riktigt hur uppskattat detta var, men anda... pa kvallen var det forst lisa och richards stamstalle outback for att sedan ga till sean och josefins stamstalle the lotts.. laaaaaang dag, men mycket rolig.. Hann dessutom med att mala tva vaggar i mitt rum pa formiddagen! pa sondagen atersags the lotts dar jo och jag at lunch med sallskap av resten och sag utd vinna titel nr 2 av 5 (hihi)mycket harlig kansla da sean tjatat hal i huvudet pa mig om hur jag skulle grata pa kvallen da hans lag spurs hade vunnit cupen over oss.. Tror faktiskt aldrig jag njutit sa av en seger.. hrm.. hih

skvaller pa jobbet...

just nu ringer jag runt till olika mediaforetag till ett av mina projekt pa jobbet och fick prata svenska for forsta gangen pa jobbet! en david som har sina foraldrar boende i Sverige hade snappat upp svenska... (vet inte om jag koper den forklaringen, men anda) lite roligt att fa mail till jobbet dar det star Hejsan Karin! av mina kollegor fick jag veta att det tydligen inte ar ovanligt med irlandare som studerar svenska (varfor?).. mycket konstigt... fick ocksa veta att paul simon har hus har pa irland och kan ses spankulera i bergen.. andrew lloyd webber bor tydligen ocksa i narheten.. hmm.. vara kafferaster resulterar i mycket markliga nya kunskaper..

Inlagg nr 101

Detta ar det etthundraforsta inlagget pa var gemensamma blogg, hur duktiga ar inte vi som skriver sa mycket!? hihi.. har varit lite inaktiv senaste tiden, men som caroline sa.. hon tacker upp! hihi

Har ju inte internet hemmavid an (fy faaan vad jag langtar, isolerad utan.. saknar det mer an tv!) och iom att det ar sa jakla mycket pa jobbet sa har jag inte hunnit skriva sarskilt mycket... Ar det nagon som ar bra pa valgorenhetsprojekt och skott det sjalv nagon gang far ni garna komma med tips.. kanner mig opahittig! bla...

men men.. skriver mer pa lunchen.. maste ju beratta om helgens bravader.. och gardagens konforntation med matproblemet pa Dublin Castle... en gang en food retard alltid en food retard...

saknat dina samtal

pratade med kära karin igår. som jag har saknat dig! du är så underbar. alltid så skönt och härligt att prata med dig. fast det har gått så lång tid sedan vi pratade sist så flöt samtalet på. tyvärr kan det ju bli så ibland, med folk man inte har pratat med på ett tag att man kommer liksom ur jargongen och flytet som man brukade ha. men inte med karin. saknar dig. och du kommer hit nästa vecka! längtar så! PUSS

söndag 1 mars 2009

bagrus (igår)




men vill ha nu.

adihash


jag gillar adidas reklam som fasen. kanske bara för att det är så många kändisar. men den får mig i alla fall att INTE zappa. då har de vunnit mig.